Contact opnemen met de Amazon Prime klantenservice

Amazon is 's werelds grootste bedrijf, dat veel diensten levert, zoals Amazon Prime. Prime is de beste service omdat het video-inhoud biedt op een abonnement en zelfs Amazon geeft je een gratis muziekabonnement en andere faciliteiten bij Amazon-winkelen.

Als u problemen ondervindt met uw service, kunt u eenvoudig contact opnemen met Amazon. Laten we eens kijken hoe u contact kunt opnemen met de Amazon Prime-klantenservice.

Methoden om contact op te nemen met de Amazon Prime-klantenservice

Op klantenservice Nummer:

De beste optie die we hebben is het contactnummer van Amazon Customer waar je alles kunt vragen wat met Amazon Prime te maken heeft. U kunt op elk moment bellen met +31-97010269850 voor elke service. Deze lijn is gratis en op elk moment bruikbaar.

Binnen de app:

Amazon Prime is beschikbaar op beide platforms IOS en Android. Het zal u helpen om elke update over Prime te kennen. Laten we eens kijken hoe u het in uw app kunt vinden. Het proces is vergelijkbaar in zowel Android als iPhone. Zie deze eenvoudige stappen:

  • Amazon Prime openen: Amazon Prime-app openen.
  • Voltooi de 'Aanmelden': Tik op inloggen en voltooi het. Uw Amazon-ID is uw Prime-account.
  • Tik op 'instellingen': Tik op 'instellingen' in de rechterbenedenhoek.
  • Selecteer 'contacteer ons': Selecteer de optie 'contacteer ons' is de gegeven opties.

Hier kun je je eersteklas video-ervaring beheren en app-problemen oplossen. U kunt uw feedback geven. Kies uw optie en gebruik deze.

Het is ook een aanvulling op de help en de webondersteuning. Voor vragen over uw vraag kunt u terecht op de website amazon.com. Ze hebben veel handleidingen voor u om hulp te krijgen bij Amazon en zijn services. Je kunt er veel hulpgidsen in zien.

Via sociale media:

Sociale media zijn ook een essentieel hulpmiddel voor hulp. U kunt hulp krijgen en contact opnemen met Amazon op verschillende sociale mediaplatforms.

Ga naar sociale mediasites zoals Twitter en zoek daar op Amazon. Vind het en nu kun je daar alles vragen met betrekking tot Amazon Prime.

Amazon is beschikbaar op alle sociale-mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, Instagram, enz. Hier kunt u een direct bericht sturen en Amazon vragen naar uw probleem.

  • U kunt tweeten naar @AmazonHelp om rechtstreeks contact op te nemen met Amazon.
  • Je kunt een reactie achterlaten of een bericht sturen op de tijdlijn van Amazon's Facebook-pagina.
  • Als je Instagram gebruikt, stuur dan een bericht op de Amazon Prime-pagina of je kunt een verhaal met tagging op het Prime-account plaatsen.

Zo kun je dus contact opnemen met de Amazon Prime-klantenservice.

Als je andere hulp nodig hebt met betrekking tot Amazon-account. Bellen met Amazon is de manier om in contact te komen met een medewerker van de technische ondersteuning.